Mediocre. Cap ou pas cap?

Mediocritatea este o stiinta exacta. Se incadreaza in anumite tipare, este previzibila, unii ar putea spune ca poate fi chiar prevenita dar na… ce rost are?…

Suntem mediocri nu pentru ca asa ne nastem, ci pentru ca asa alegem sa fim. In viata, sunt alegeri curajoase si alegeri comode. Asta ar fi o alegere comoda. Curajul presupune depasirea limitelor, iesirea din anonimat.

Mediocritatea nu apare prin incadrarea ta ” in mijloc” (si nu, in acest caz nu vorbim de un “miez”), nu se dezvolta prin acceptarea unui strat nici prea superficial dar nici prea profund, mediocritatea nu inseamna “normalitate”, inseamna alegeri comune, poate un spirit de turma (care din pacate nu se reliefeaza si atunci cand ceea ce copiem si urmam este ceva mai presus de standardele de mijloc).

Esti mediocru pentru ca te conformezi cu ce ti se ofera fara sa iti ridici niste chestiuni.

Esti mediocru pentru ca nu ceri mai mult daca consideri ca merita sau doar pentru ca asa doresti.

Esti mediocru pentru ca inghiti orice porcarie fara sa o rumegi putin inainte, doar ca sa vezi daca se merita sa inghiti galusca (sometimes you should spit, not swallow ;))

Esti mediocra daca accepti sa te vinzi pe o cola “d-aia scumpa” si sa tragi de o portiera ca sa fii si tu vazuta intr-o masina “bengoasa”, vorba LUI, cand ai putea sa iti pui capu (nu curu’) la bataie si sa muncesti pentru cola TA scumpa si pentru masina TA bengoasa.

Esti mediocru cand alegi sa te bagi in combinatii ieftine si rapide pentru bani de un pachet de tigari, cand ai putea sa citesti o carte care sa te invete cum sa iti folosesti toate partile creierului pentru a face bani buni, inteligent, of course.

Esti mediocru pentru ca esti prea ……. sau prea ….. sau prea….. ca sa iti urmaresti VISUL. Nu, nu citi asta spunand ca tu n-ai nici un vis, pentru ca altfel ai fi un animal. Cred ca pana si animalele au vise. Esti mediocru pentru ca n-ai ambitii care sa iti aduca o satisfactie mai presus de mi-e foame, mi-e sete, mi-e frig, mi-e lene, mi-e a f**e.

Mediocritatea porneste din creierul tau. Da, chestia aia cenusie care zace in caroseria de sus, sub capota, la mansarda, zi-i cum vrei. Mediocritatea se alimenteaza cu frica, cu lene, cu prostie, cu obiceiuri proaste si maxim inutile, cu alegeri comode si ieftine si la indemana oricui.

Cand eram mica si impuscam la scoala un 6 sau un 7, mama avea o vorba. Imi spunea sa iau ori o nota mare, ori una mica. Niciodata o nota de mijloc, mediocra. Asta pentru ca ai mei au avut decenta si nervii sa ma educe in sensul in care lucrurile MARETE vin odata cu munca si efortul, cu un dram de nebunie si un dram de curaj si ceva istetime.

Nu, eu nu sunt si n-o sa fiu mediocra niciodata. Mediocrity is not my option. Is not an option.

Da, eu aleg sa nu fiu mediocra. Dar tu? Cap ou pas cap?…

Advertisements

1 Response so far »

 1. 1

  Raluca Goia said,

  esti mediocru daca auzi cel mai des iesind din gura ta expresii precum: nu mai pot, nu am ce sa fac, nu ma ajuta nimeni, nu pot sa fac ceva.
  ce reiese de aici? ca te complaci, ca nu prea iti pasa, ca astepti lumina divina si drobul de sare sa cada si sa se sprga in zeci de ani de noroc si ploaie in averse pana la moderat cu bani, direct peste capsorul tau.
  ce mai reiese de aici? ca nu vrei.

  pt mai multe prescriptii, sa se citesca Camus – mitul lui Sisif.

  *pentru cei slabi de inger, aceasta prescriptie nu este indicata deoarece contine o incarcatura puternica de vorbe indelung pritocite si simplu redate ce pot afecta intelectul spre o prabusire iremediabila in abisul superficialului – Sisif e nebun.


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: