Urban fairy-tales

Am o prietena foarte buna care acum cativa ani credea cu ardoare in dragostea din povesti. Il astepta pe Fat- Frumos care era barbatul pe care si-l dorea, asa cum si-l dorea, conform tuturor standardelor ei.

Si incercam mereu sa ii spun ca Fat- Frumos exista doar in basme, in povestile cu happy-ending. Caci intotdeauna dupa ce povestea se incheie cu “si au trait fericiti pana la adanci batraneti” nimeni nu se intreaba ce probleme apar dupa: rutina, copiii, traiul zilnic, etc.

Vorbeam acum cateva zile cu un prieten care se plangea ca in relatia lui lipsesc cateva chestii. Si incercam sa ii explic ca atata timp cat ceea ce are compenseaza destul putinele chestii pe care nu le are, poate sa fie happy.

Fat Frumos nu exista, cum nu exista nici Ileana Cosanzeana. Exista doar oamenii aia speciali care te fac sa te simti asa si care transpun povestea din suflet. Nu exista omul perfect. Dar exista omul caruia nu-i mai vezi defectele alea minore.

Povestile de dragoste din filme sau din basme se transpun prin circumstante, prin romantism, prin situatie. Dar cel mai mult se transpun prin sentimentul ala pe care il ai cand te trezesti dimineata langa celalalt si ai cea mai misto senzatie, amestecul ala de liniste sufleteasca si fluturii din stomac, sentimentul ca stii ca you can stop searching.

Prietena de care spuneam la inceput e acum cu cineva care poate nu e exact exact printul din basme, dar in anii de cand sunt impreuna a facut-o sa se simta ca o printesa, cu tot cu ups and downs-urile care apar intr-o relatie.

Probabil ca functioneaza si clasica zicala ca trebuie sa saruti multe broaste pana sa gasesti printul…

Bine, ar fi mai trist sa confunzi printul cu broasca sau sa alegi din greseala broscoiul :)) 😀 =))

In fine, ideea de baza e ca nu e ok sa cauti omul perfect o viata intreaga dar e ok sa stii ca povestile din basme uneori se traduc in cotidian, desi nu mai exista printi si printese sau castele sau zana cea buna care sa isi fluture bagheta magica si sa schimbe lucrurile. Cred ca zana cu bagheta suntem noi, in conditiile in care noi putem schimba ce vrem sau ce putem, macar. Exact ca in Cenusareasa, condurul se potriveste cui trebuie si cand trebuie pentru ca love never grows old…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: