Filosofice

In viata, lucrurile bune vin odata cu rabdarea. Atunci cand nu ai rabdare, lucrurile parca intarzie sa se intample asa cum vrei tu.

Si inveti sa apreciezi chestiile misto diferit, in perioade diferite de timp. Lucrurile care acum 4 ani mi se pareau intr-un fel acum doi ani mi se pareau altfel, iar acum mi se par si mai altfel.

Un coleg imi spunea ieri ca uneori, descoperi in unii oameni lucruri care nici nu stiai ca iti plac la un om. Si ma gandeam cat de mult ni se schimba sistemul de referinta sau de apreciere in timp, de la om la om, de la experienta la experienta. Si odata cu asta ne schimbam si noi, ne “mulam” pe alte caractere, pastrand insa amprenta propriei personalitati. Si de fiecare data “furam” si pastram cate ceva din fiecare om care a contat, care a insemnat ceva pentru noi.

Bagajul emotional devine adesea imaginea amprentei, o reprezentare a evolutiei. Uneori cantareste greu, alteori devine cameleonic parte din noi si il acceptam asa cum e.

Si de fiecare data senzatiile sunt noi, inedite, parca mai intense fata de ultima data. Pentru ca oamenii care reusesc sa miste ceva in noi sunt oameni pe care ii purtam in bagaj toata viata. Uneori revin in coltul mintii, alteori sunt langa noi mereu, palpabil si cald.

Totul tine de alegeri: ii pastram sau fugim si ne inhibam toate lucrurile alea misto care au venit odata cu ei?

Fericirea e ca mersul pe bicicleta: nu se uita niciodata…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: